Esittely

Kuvassa Elina & Tuhti

Ratsastustallimme sijaitsee maalla Puolakkavaarassa noin 25 km päässä Sodankylän keskustasta.

Hevoset elävät suurimmaksi osaksi pihatoissa, mutta meillä on myös karsinapaikkoja.
Tallimme on rauhallinen ja kotoisa. Tallin pihapiirissä on asuintalo, jossa mm. ratsastusleiriläiset majoittuvat leirin ajan. 

Meiltä löytyy ihanat maastot maastoratsastukseen sekä kärrylenkkeihin hevosten kanssa.
Erilaisia ratsastusreittejä, polkuja, peltoja ja teitä on lukematon määrä. Sydäntalven aikana lumi rajoittaa osaa reiteistä, mutta silloin meillä on käytössä aurattu 7 km maastolenkki.

Meillä on 2 ratsastuskenttää sekä estekalusto. Talvella käytämme vain tallin yhteydessä olevaa ratsastuskenttää. Sulan maan aikaan käytetään kotikenttää tai sitten isompaa ratsasastuskenttää, joka sijaitsee reilu 1 km päässä tallilta. Isolla kentällä ratsastaessa tulee mukavasti alku- ja loppukäynnit maastossa, kun taitamme matkan ratsain kentälle sekä takaisin.

Kuvassa Vilma & Tiko


Yrittäjänä ja ratsastuksenohjaajana toimin minä, Maiju Leppäjärvi, 24v. Koulutukseltani olen merkonomi sekä ratsastuksenohjaaja. Ratsastuksenohjaajaksi valmistunut joulukuussa 2017 Pudasjärvellä.

Hevosharrastukseni on alkanut jo ala-asteelta. Omia hevosia on ollut vuodesta 2010 lähtien. Tällä hetkellä omia hevosia seitsemän. Olen kilpaillut koululuokissa Helppo A tasolla ja esteratsatuksessa 100cm asti. Oman yritystoimintani olen aloittanut huhtikuussa 2019. 

Opetustyylini on keskusteleva. Vaadin ja kannustan. Tarkoitus on saada oppilaiden kanssa yhdessä sovittua tavoitteet joita kohti pyritään. Opetuksen tehtävä on viedä ratsastajaa eteenpäin niin, että oppiminen ja kehittyminen on mahdollisimman motivoivaa. Ratsastuksen ohjaaminen ja opettaminen on ollut lähellä sydäntä jo hyvin pitkään ja hevoset ovat enemmän kuin elämäntapa.

Kuvassa Maiju & Crindi