Esittely

Kuvassa Ansku & Sansa

Ratsastustallimme sijaitsee maalla Puolakkavaarassa noin 25 km päässä Sodankylän keskustasta.

Hevoset elävät pihatoissa, mutta meillä on myös karsinapaikkoja.
Tallimme on rauhallinen ja kotoisa. Tallin pihapiirissä on asuintalo, jossa mm. ratsastusleiriläiset majoittuvat leirin ajan. 

Meiltä löytyy ihanat maastot maastoratsastukseen sekä kärrylenkkeihin hevosten kanssa.
Erilaisia ratsastusreittejä, polkuja, peltoja ja teitä on lukematon määrä. Sydäntalven aikana lumi rajoittaa osaa reiteistä, mutta silloin meillä on käytössä aurattu 8 km maastolenkki.

Meillä on 2 ratsastuskenttää sekä estekalusto. Talvella käytämme vain tallin yhteydessä olevaa ratsastuskenttää. Sulan maan aikaan käytetään kotikenttää tai sitten isompaa ratsasastuskenttää, joka sijaitsee reilu 1 km päässä tallilta. Isolla kentällä ratsastaessa tulee mukavasti alku- ja loppukäynnit maastossa, kun taitamme matkan ratsain kentälle sekä takaisin.

Kuvassa Vilma & Tiko


Maiju, ratsastuksenohjaaja

Yrittäjänä ja ratsastuksenohjaajana toimin minä, Maiju Leppäjärvi, 24v. Koulutukseltani olen merkonomi sekä ratsastuksenohjaaja. Ratsastuksenohjaajaksi valmistunut vuonna 2017.

Hevosharrastukseni on alkanut jo ala-asteelta. Omia hevosia on ollut vuodesta 2010 lähtien. Tällä hetkellä omia hevosia kahdeksan. Olen kilpaillut koululuokissa Helppo A tasolla ja esteratsatuksessa 100cm asti. Esteratsastus on päälajini, mutta kilpailen myös kouluratsastuksessa. Oman yritystoimintani olen aloittanut huhtikuussa 2019. 

Opetustyylini on keskusteleva. Vaadin ja kannustan. Tarkoitus on saada oppilaiden kanssa yhdessä sovittua tavoitteet joita kohti pyritään. Opetuksen tehtävä on viedä ratsastajaa eteenpäin niin, että oppiminen ja kehittyminen on mahdollisimman motivoivaa. Ratsastuksen opettaminen on ollut lähellä sydäntä jo hyvin pitkään ja hevoset ovat enemmän kuin elämäntapa.

Valmennan ratsukoita myös kotitalleillaan. Kerää treeniryhmä kasaan ja kysy tarjous hinnoista.

Seuraavat tulevat valmennukset:
Ranua
Rovaniemi 

Valmennukset pääosin Ounastallilla, mutta vierailen myös muilla talleilla Rovaniemellä mahdollisuuksien mukaan. Mahdollisuus myös estetreeneihin yläkentällä Mäntyvaarassa. Ratsastaja huolehtii itse kentän käyttökulut ja esteiden rakentamisen.

Hinnasto:
Yksityistunti 60 min, 35 €
Paritunti 60 min, 27 €
Ryhmätunti 60 min, 23 €
Ratsutus 30 €

Hintoihin lisätään matkakulut, jotka jaetaan osallistujien kesken.Kuvassa Maiju ja Dippis


Kuvassa Maiju ja Crindi